Fremgang hos olieproducenter smitter af på Halliburton i andet kvartal

Halliburton var i månederne april, maj og juni understøttet af Vestens sanktioner mod Rusland, der har hævet efterspørgslen på udvinding af olie andre steder i verden.
Foto: RICHARD CARSON/REUTERS / X01366
Foto: RICHARD CARSON/REUTERS / X01366
Af Marketwire

Det amerikanske olieserviceselskab Halliburton kom ud af andet kvartal med sin højeste omsætning i fire år, der samtidig overgik analytikernes forventninger.

Til gengæld landede overskuddet fra driften betydeligt under konsensus.

Det skriver Bloomberg News.

Halliburton var i månederne april, maj og juni understøttet af Vestens sanktioner mod Rusland, der har hævet efterspørgslen på udvinding af olie andre steder i verden. Det gælder blandt andet i Nordamerika, der er rig på områder med skifer, hvorfra der kan udvindes olie.

Branchen nyder lige nu godt af den høje efterspørgsel på energi og den mere begrænsede adgang til den efter sanktionerne mod Rusland, der har sendt prisen på olie i vejret, efter at oliepriserne under coronakrisen har været i bund. Det medførte i sin tid nedskæringer.

Olieserviceselskabet omsatte i andet kvartal for 5,07 mia. dollar mod ventet 4,71 mia. dollar. Det var samtidig en vækst på 37 pct. sammenlignet med samme kvartal i 2021.

Det justerede resultat per aktie endte på 0,49 dollar mod ventet 0,45 dollar.

Mens det justerede driftsresultat i kvartalet endte på 718 mio. dollar, landede det ordinære driftsresultat dog på 374 mio. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter et overskud på 662,9 mio. dollar.

Også pengestrømmene fra driften var lavere end ventet i kvartalet. De landede på 376 mio. dollar mod ventet 562,1 mio. dollar.

Halliburton skuffer på driften og nedskriver ukrainske aktiver

Halliburton leverer overskud i fjerde kvartal


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også