ShippingWatch

Grønne børsselskaber lægger afstand til olieselskaber

Seks grønne selskaber på Oslo Børs anført af bl.a. Nel, Scatec Solar og Bonheur er nu mere end 110 mia. norske kr. værd, mens værdien af 27 olieserviceselskaber siden nytår er sendt i dørken.

Foto: Magnus Holm

En kreds af seks grønne selskaber på Oslo Børs anført af især hydrogenselskabet Nel og bl.a. soludvikleren Scatec Solar har passeret en samlet markedsværdi på over 110 mia. norske kr. T

Til sammenligning er markedsværdien af i alt 27 olieserviceselskaber raslet ned siden nytår og er mere end halveret fra ca. 120 til 60 mia. norske kr.

Det skriver E24.

Siden nytår er Nel-aktien steget med 120 pct., mens børsværdien i sorteringsselskabet Tomra og Scatec Solar er oppe med 20 pct. i år.

Også Bonheur, der blandt andet omfatter projektudvikleren Fred Olsen Renewables, er i pænt plus i år, og det er samme er Quantafuel som genindvinder plast med plus 40 pct..

Scatec Solar eksponentielle vækst fejres med udbytte

Også de grønne selskaber led et alvorligt knæk, da coranakrisen brød ud, men de har siden indhentet mere end det tabte, skriver E24.

Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet siger til erhvervsmediet, at mangel på investeringsmuligheder i, der opfylder bæredygtigheds kriteriet, presser værdierne i de grønne selskaber i vejret, og han mener, at det er voldsomme forventninger, der indbygges i deres aktiekurser.

(Artiklen er leveret af vores søstermedie EnergWatch)

Amerikansk olieselskab nedskriver for milliarder af dollar

Shell varsler store omvæltninger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere