ShippingWatch

Analytikere: Stor andel arbejdsløse rigge kommer aldrig i arbejde igen

Ifølge det norske medie Sysla ligger 37 rigge lige nu oplagt i både Norge og Storbritannien. Mange af dem kommer sandsynligvis aldrig til at arbejde igen, vurderer to analytikere.

Foto: Colourbox

En stor andel arbejdsløse rigge i Norge og Storbritannien kommer sandsynligvis aldrig til at arbejde igen.

Det vurderer to analytikere over for det norske medie Sysla, som skriver, at 37 rigge pt. ligger i oplag i de to lande, som har stor aktivitet inden for olie- og gas. En stor andel af dem er nemlig for gamle, og omkostningerne ved at genaktivere dem er simpelthen for høje, vurderes det.

"En god andel af disse rigge har ligget så længe i oplag, at de aldrig vil komme tilbage. For hver dag der går, bliver det sandsynligvis dyrere at sætte dem tilbage i aktivitet," siger Nordea Markets' riganalytiker Janne Kvernland til det norske medie.

Samtidig er det ifølge Kvernland "helt tydeligt," at olieselskaberne i dag foretrækker nye rigge frem for gamle. Nordea-analytikeren bakkes op af Anders Bergland i Arctic Securities, der også vurderer, at omkostningerne ved at genaktivere riggene er for høje, hvis man sammenligner med kontraktværdierne i dagens marked.

Sysla skriver videre, at eksempelvis Equinor, tidligere Statoil, på få år har forynget sin flåde af rigge og reduceret gennemsnitsalderen fra 22 til 4,5 år.

Borr Drillings rigge henter nu penge hjem til selskabet

Statoil skal betale milliarder i strid om borerig 

Maersk-selskaber kan ende i konkurrence med hinanden 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs