ShippingWatch

Statoil skal betale milliarder i strid om borerig

Statoil havde ikke ret til at ophæve en kontrakt med en borerig før tid, slår dom fast. Nu skal det norske selskab betale milliarder tilbage til det kinesiske selskab, skriver Dagens Næringsliv.

Foto: COSL

Statoil skal betale godt fire milliarder norske kr. i erstatning til rigselskabet COSL. Det har byretten i Oslo slået fast tirsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Sagen drejer sig om riggen COSL Innovator, som Statoil opsagde kontrakten på efter en ulykke på riggen, der kostede en medarbejder livet tilbage i 2015.

Statoil opsagde kontrakten i marts året efter, hvor der var godt 4,5 år tilbage af lejeperioden. Og det havde selskabet ikke ret til, mener retten.

Riggen var på daværende tidspunkt på høje dagsrater på op mod 400.000 dollars om dagen, skriver mediet. Statoil skal betale fuld leje for tre måneder og herefter 70 pct. for resten af perioden. Samtidig skal selskabet også betale forsinkelsesrenter. Selv er det kinesisk-ejede COSL forsigtige med at kommentere dommen, mens Statoil vil se nærmere på den.

"Vi har modtaget tingrettens dom og konstaterer, at ingen af parterne har vundet sagen fuldt ud. Vi vil nu gennemgå dommen og tage stilling til, om den skal ankes," siger pressemand Eskil Eriksen til Dagens Næringsliv.

I december 2015 blev riggen ramt af en kæmpebølge, der dræbte en medarbejder og knuste 17 vinduer i 20-25 meters højde.

30 meter høj monsterbølge knuste 17 vinduer på rig 

Norge skærper krav til rigge efter dødsulykke 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs