Aker BP uddeler stor kontrakt til Kvaerner

Et af Norges rigeste oliefelter skal udbygges med ubemandet platform fra Kvaerner. Kontrakten bliver tildelt af Aker BP, som deler ejer med Kvaerner.
AF SØREN SPRINGBORG, ENERGIWATCH

Det bliver norske Kvaerner, der skal bygge platformdækket og stålunderstellet til feltet Valhall Vestflanken.

Det oplyser Aker BP i en børsmeddelelse.

Platformen skal opbygges som en ubemandet platform, og ordren har en værdi af en mia. norske kroner for Kvaerner.

Det vil kræve omkring 450 ansatte på Kvaerner værft i Verdal i det vestlige Norge at bygge platformen, der skal være klar til montering på feltet i august 2019.

Platformen bliver det første byggeri under den alliance, som Aker BP, Kvaerner og Aker Solutions indgik i foråret 2017, for at styrke samarbejdet mellem de tre selskaber.

"Dette er et afgørende skridt for alliancen og for udviklingen af Valhall Vestflanken. Samtidig er denne kontrakt et vigtigt gennembrud for Kvaerners strategi om at blive en førende leverandør af små, kosteffektive platforme. I de senere år har vi investeret i at udvikle vores egne produkter og ekspertise inden for disse mindre projekter. Vi kan da også se, at en række olieselskaber overvejer feltudviklinger med netop denne type teknologi, og der er stor interesse i de produkter, vi udvikler," siger Sturla Magnus, vicedirektør i Kværner.

Valhall-felterne er et af Norges ældre olieområder, og har været i produktion siden 1982. Felterne har indtil videre leveret over én milliard tønder olie, og det forventes, at der med udviklingen af blandt andet Vallhall Vestflanken vil kunne hentes yderligere 500 mio. tønder.

Statoil tildeler olie-kontrakter for milliarder

Aker får millionkontrakt fra Maersk Drilling

Aker BP tildeler kontrakter til Aker Solutions og Subsea 7 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også