ShippingWatch

Aker BP tildeler kontrakter til Aker Solutions og Subsea 7

Olieselskabet Aker BP har netop tildelt leverandørerne Subsea 7 og Aker Solutions hovedkontrakter på Ærfugl-feltet. Alene for Subsea 7 har kontrakten en værdi af 150-300 mio. dollars.

Subsea 7 og Aker Solutions er netop blevet tildelt store hovedkontrakter på gasfeltet Ærfugl i den norske del af Nordsøen, hvor leverandørerne skal bidrage til udviklingen af feltet.

Det er olieselskabet Aker BP, der på vegne partnerskabet i Ærfugl-feltet har tildelt kontrakterne, meddeler Aker Solutions og Subsea 7 i selvstændige meddelelser. Uden at de to selskaber sætter konkret beløb på kontrakternes værdi, er der for Subsea 7 tale om en "betydelig" kontrakt, hvilket offshorerederiet betegner kontrakter på mellem 150 og 300 mio. dollars. Begge aftaler indeholder en option på yderligere beskæftigelse ved anden fase af udviklingen.

Aker Solutions skal levere et subsea produktionssystem for den første fase af gasfeltets udvikling, mens Subsea 7 med deres EPCI-kontrakt får ansvar for rørledningerne mellem Skar- og Ærfugl-feltet, hvor rederiet får ansvar for ingeniørarbejde, indkøb, bygning og installation.

"Dette er en betydelig EPCI-kontrakt, som har væsentlig betydning for Subsea 7," kommenterer Phil Simons, Subsea 7's Vice President for Nordsøen og Canada, i meddelelsen.

Ærfugl, der tidligere var kendt som Snadd, ligger i den norske del af Nordsøen, hvor der er forbundet med Skarv-feltet, som også er opereret af Aker BP. I Aker Solutions' meddelelse lyder det, at udviklingen af gasfeltet skal godkendes af de norske myndigheder.

Aker BP klar til flere samarbejder efter Maersk-aftale

Aker BP sikrer låneaftale til købet af Hess

Aker BP fordobler resultatet i tredje kvartal

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere