ShippingWatch

Aker BP tildeler kontrakter til Aker Solutions og Subsea 7

Olieselskabet Aker BP har netop tildelt leverandørerne Subsea 7 og Aker Solutions hovedkontrakter på Ærfugl-feltet. Alene for Subsea 7 har kontrakten en værdi af 150-300 mio. dollars.

Foto: British Petroleum PR

Subsea 7 og Aker Solutions er netop blevet tildelt store hovedkontrakter på gasfeltet Ærfugl i den norske del af Nordsøen, hvor leverandørerne skal bidrage til udviklingen af feltet.

Det er olieselskabet Aker BP, der på vegne partnerskabet i Ærfugl-feltet har tildelt kontrakterne, meddeler Aker Solutions og Subsea 7 i selvstændige meddelelser. Uden at de to selskaber sætter konkret beløb på kontrakternes værdi, er der for Subsea 7 tale om en "betydelig" kontrakt, hvilket offshorerederiet betegner kontrakter på mellem 150 og 300 mio. dollars. Begge aftaler indeholder en option på yderligere beskæftigelse ved anden fase af udviklingen.

Aker Solutions skal levere et subsea produktionssystem for den første fase af gasfeltets udvikling, mens Subsea 7 med deres EPCI-kontrakt får ansvar for rørledningerne mellem Skar- og Ærfugl-feltet, hvor rederiet får ansvar for ingeniørarbejde, indkøb, bygning og installation.

"Dette er en betydelig EPCI-kontrakt, som har væsentlig betydning for Subsea 7," kommenterer Phil Simons, Subsea 7's Vice President for Nordsøen og Canada, i meddelelsen.

Ærfugl, der tidligere var kendt som Snadd, ligger i den norske del af Nordsøen, hvor der er forbundet med Skarv-feltet, som også er opereret af Aker BP. I Aker Solutions' meddelelse lyder det, at udviklingen af gasfeltet skal godkendes af de norske myndigheder.

Aker BP klar til flere samarbejder efter Maersk-aftale

Aker BP sikrer låneaftale til købet af Hess

Aker BP fordobler resultatet i tredje kvartal

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere