ShippingWatch

Statoil tildeler olie-kontrakter for milliarder

Olieselskabet Statoil har tildelt tre kontrakter til tre forskellige leverandører til en samlet værdi af otte mia. norske kr. Den ene af aftalerne går til Aker Solutions, som for nylig landede en stor kontrakt med Maersk Drilling.

Foto: PR-foto: Statoil

Det norske olieselskab Statoil har uddelt kontrakter for flere milliarder til en række leverandører, skriver flere medier.

Der er tale om kontrakter til tre forskellige leverandører, som sammenlagt løber op i otte mia. norske kr. Det svarer til lidt over seks mia. kr.

Den ene kontrakt tilfalder serviceselskabet Aker Solutions. Den har en fast længde på fem år, hvor den estimerede værdi er fem mia. norske kr. Der er dog mulighed for en forlængelse, skriver erhvervsmediet E24.

De to andre kontrakter går til selskaberne Technip og One Subsea. De to aftaler kan også forlænges. Sker det, løber den samlede værdi af alle kontrakterne op i 40 mia. norske kr.

Aftalerne dækker over levering af udstyr og vedligehold af over 500 brønde, hvoraf flere ligger i det store oliefelt Johan Castberg i den norske del af Nordsøen.

Det er anden gang inden for kort tid, at Aker Solutions vinder en stor kontrakt med et olieselskab. Onsdag landede selskabet, som er en del af rigmanden Kjell Inge Røkkes Aker-koncern, en milliardaftale med rigselskabet Maersk Drilling.

Aker får millionkontrakt fra Maersk Drilling

Norsk olieindustri advarer mod investeringsfald om tre år

Statoil bekræfter stor Castberg-ordre hos Singapore-værft 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs