ShippingWatch

Tysk kemikæmpe vil sluge russisk-ejet Nordsø-selskab

Det kan blive den tyske kemikoncern BASF, der ender med at overtage olieselskabet DEA, der har store aktiver på norsk sokkel.

Foto: Wintershall

Olieindvindingen i Nordsøen står nu til at blive yderligere konsolideret. Den tyske kemikoncern BASF bekræfter fredag eftermiddag i en pressemeddelelse, at de undersøger mulighederne for at fusionere med olieselskabet Letter One.

LetterOne, der foreløbigt har hapset det tyske olieselskab DEA, har en erklæret hensigt om at vokse gennem opkøb. Det kan nu vise sig, at den vækst i stedet kommer gennem en fusion med olie- og gasdelen af BASF.

BASF ejer i forvejen olieselskabet Wintershall.

Bag LetterOne står russeren Mikhail Fridman. LetterOne blev på grund af sin russiske baggrund beordret til at frasælge de britiske dele af DEA's Nordsø-portefølje, da opkøbet af det tyske selskab blev gennemført sidste år.

"BASF vil sidde på majoriteten af aktierne i et joint venture. På mellemlang sigt vil en børsnotering af joint venture selskabet være en mulighed. Udfaldet af samtalerne er endnu åbent og det er ikke sikkert, at transaktionen bliver gennemført, skriver BASF i en børsmeddelelse.

BASF's datterselskab Wintershall er i dag operatør på Vega og Brage felterne på norsk sokkel, og har i Danmark feltet Ravn. Dea er aktiv i Norge, hvor de blandt andet udbygger Dvalin-feltet for 10 mia. norske korner.

Wintershall er i dag operatør for Vega- og Brage-feltene på norsk sokkel , og overtog i 2015 EON's norske aktiver.

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Wintershall får milliardoverskud for femte år i træk

Transocean vinder stor kontrakt på norsk gasfelt

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere