ShippingWatch

Transocean vinder stor kontrakt på norsk gasfelt

Rigselskabet Transocean har vundet en kontrakt med Dea Norge på det norske gasfelt Dvalin, der tidligere var kendt som Zidane. Kontrakten løber op i 550 mio. norske kr. og gælder boringen af fire brønde.

Foto: PR-foto/Dea

Det amerikanske rigselskab Transocean har sikret sig en stor kontrakt med olieselskabet Dea Norge, som er ejet af den russiske oligark Mikhail Fridman.

Kontrakten gælder boringen af fire produktionsbrønde på gasfeltet Dvalin, der tidligere havde Maersk Oil som partner. Aftalen løber op i 550 mio. norske kroner, eller hvad der svarer til 442 mio. danske kr.

Arbejdet begynder i 2019 og ventes at vare i knap et år, oplyser Dea Norge i en meddelelse.

"Boringen af produktionsbrøndene er et vigtigt skridt for at starte produktionen på feltet i 2020. Vi er meget glade for at have fået Transocean med på holdet," udtaler Deas' adm. direktør Hans-Hermann Andreas.

Kontrakten på Dvalin-feltet er tildelt Transoceans norske datterselskab Transocean Norway Operations.

Feltet er delt mellem Dea Norge med 55 pct., Petoro med 35 pct. og Edison Norge med 10 pct. Det gik tidligere under navnet Zidane og ventes at gemme på 18,2 mia. kubikmeter naturgas.

Maersk Oil trækker sig fra norsk gasfelt

Dea puster nyt liv i stor offshore-udbygning

Maersk Oil udskyder kæmpe gasfelt i Norskehavet

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere