ShippingWatch

Storbritannien vil låne Saudi Aramco 2 mia dollars

Tilbuddet er dog blevet kritiseret, siden olieselskabet endnu ikke har offentliggjort, hvor det vil børsintroduceres.

Foto: Hasan Jamali/AP/Polfoto/Arkiv

Den britiske regering har tilbudt verdens største olieselskab, det statsstøttede saudiarabiske Saudi Aramco, en lånegaranti på omkring 2 mia. dollar (ca. 12,8 mia. kr.), for at sikre at selskabet kan debutere på aktiemarkedet. Tilbuddet er dog blevet kritiseret, siden olieselskabet endnu ikke har offentliggjort, hvor det vil børsintroduceres.

Det skriver The Telegraph.

Lande som Storbritannien, Japan, Kina og USA kæmper lige nu for at stå for børsnoteringen af verdens største olieselskab, Saudi Aramco.

Donald Trump skrev blandt andet i sidste uge på sin Twitter-profil, at han ville sætte pris på, at olieselskabet ville vælge the New York Stock Exchange til sin børsnotering.

Børsnoteringen af Saudi Aramco forventes at kunne blive den største nogensinde, og det forventes, at noteringen kan rejse omkring 100 mia. dollar (ca. 639,1 mia. kr.) i en fælles notering mellem den saudiarabiske børs og en udenlandsk partner.

Det britiske finansministerium har benægtet, at låneaftalen er forbundet med Storbritanniens lobbyindsats for at sikre børsnoteringen og oplyser i stedet, at lånegarantien skal hjælpe Saudi Aramco med at handle mere i Storbritannien og derved skal være med til at øge handelsforbindelserne mellem de to parter.

"UK Export Finance Group arbejder på at øge Storbritanniens eksport ved at tilbyde kapital til udenlandske købere, som de kan bruge på at købe flere af Storbritanniens varer og ydelser. En del af denne proces er at støtte Saudi Aramco i form af lånegarantier til at handle med Storbritannien," siger en talsmand fra den britiske regering til The Telegraph.

Talsmanden har uddybet over for The Telegraph, at lånet til Saudi Aramco bliver fulgt op med en række eksportevents de kommende måneder, som skal hjælpe de britiske virksomheder med at skabe et forhold til Saudi Aramco.

Medie: Saudisk børsnotering kan blive forsinket

Reuters: Aramcos børsnotering kan blive i London

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere