ShippingWatch

Reuters: Aramcos børsnotering kan blive i London

Ifølge nyhedsbureauet Reuters kan det blive på børsen i London, at det saudiske olieselskab Aramco skal noteres. Noteringen vil blive den største børsnotering nogensinde.

Foto: /ritzau/AP/Matt Dunham

Det kan meget vel blive børsen i London, der skal stå for børsnoteringen af det statslige saudiarabiske olieselskab Aramco, når det efter planen bliver børsnoteret.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der henviser til anonyme kilder.

Det skal være Aramcos rådgivere, som har anbefalet selskabet at vælge børsen i London, mens der også arbejdes på en mulighed for at køre en dobbeltnotering med børsen i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh.

London har tidligere været nævnt som en mulighed for børsnoteringen, hvor også New York og Hongkong har været i spil. Rådgiverne har ifølge Reuters frarådet USA som følge af strammere oplysningsregler for børsnoterede virksomheder.

Det er planen, at Aramco skal sælge 5 pct. af sine aktier for 100 mia. dollar. Hvis aktierne bliver solgt til den pris, vil værdisætningen af selskabet lande på 2000 mia. dollar, og der vil dermed være tale om den største børsnotering nogensinde.

Saudi Aramcos børsplaner møder kritik i London

Arabisk olieselskabs vurdering slået fejl med 500 mia dollar

Saudi-Arabien vil lave samarbejde med oliegiganter før børsnotering

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere