ShippingWatch

Nye strejker lammer snart de græske havne

De græske havnearbejdere vil igen nedlægge arbejdet i Piraeus og Thessaloniki for at protestere mod de planlagte privatiseringer. Strejkerne starter torsdag og løber over to døgn.

Foto: Thanassis Stavrakis/AP/Polfoto

Endnu en strejke ser ud til at lamme de græske havne Piraeus og Thessaloniki, hvor arbejderne igen vil protestere mod de planlagte privatiseringer.

Reuters skriver, at fagforeningerne vil nedlægge arbejdet fra torsdag morgen klokken seks for at protestere mod salget af Piraeus til kinesiske Cosco og en kommende privatisering af Thessaloniki. Arbejderne er samtidig utilfredse med en ny lov, der gør det muligt at massefyre.

Strejken vil vare to døgn og kan blive fulgt af flere strejker de kommende uger, skriver det lokale medie The Greek Reporter.

Salget af de to statsejede havne var et af flere privatiseringskrav i den gældsaftale med en troika bestående af EU, Den Europæiske Centralbank og IMF.

Indtil videre har privatiseringen dog langtfra haft den ønskede effekt. Ifølge Reuters har indtjeningen ramt langt under målet på 56 mio. dollars, mens modstanden fra fagforeningerne har været stærk.

"At sælge havnene var en fejl, og det vil ikke skabe vækst," siger George Gogos, generalsekretær for havnearbejdernes fagforening i Piraeus, til nyhedsbureauet.

Salget af Piraeus til Cosco blev afgjort i januar, hvor det kom frem, at det kinesiske selskab sætter sig på 67 pct. af aktierne. Forhandlingerne om Thessaloniki er stadig igang, men forventes at falde på plads i september.

Maersk-gruppens terminaloperatør, APM Terminals, har tidligere været nævnt som en mulig ny ejer.

Græsk havnestrejke forlænget med 48 timer

Cosco får kontrol med græsk storhavn

Cosco lægger arm med græsk Piraeus-fond

Græsk storhavn vil have bedre tilbud fra Cosco

Mere fra ShippingWatch

Equinor er færdig i Rusland

Det norske olieselskab har taget det sidste skridt ud af det russiske marked efter at have givet slip på aktiverne fra fire samarbejdsaftaler med Gazprom.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs