ShippingWatch

Cosco lægger arm med græsk Piraeus-fond

Onsdag aften samles fonden bag den græske Piraeus Havn for at beslutte, om Cosco har øget købstilbuddet på havnen tilstrækkeligt til, at de græske myndigheder godkende handlen. Er buddet for lavt, kan handlen falde til jorden.

Kinesiske Cosco skal senest klokken 16.00 dansk tid onsdag komme med et bud, der er højere end det indledende bud på 300 millioner dollars for den græske havn Piraeus. Hvis buddet ikke er højt nok, kan de græske myndigheder dog stadig vælge at afvise buddet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I løbet af onsdag aften skal bestyrelsen i fonden Hellenic Republic Asset Development Fund (HRADF), der skal stå for salget af havnen, vurdere, om Coscos reviderede bud er tilstrækkeligt meget højere end de 300 millioner dollars, der blev afgivet i første budrunde. Det siger en anonym kilde til Reuters.

"HRADF's bestyrelse skal ifølge planen mødes onsdag aften og vurdere det forbedrede bud, som Cosco har afleveret til den tid," siger kilden til Reuters.

Hvis ikke det andet bud er højt nok, kan buddet dog stadig risikere at blive afvist, selvom HRADF over for Reuters bedyrer, at man vil forhandle til sidste blodsdråbe.

"Forhandlinger med Cosco vil fortsætte indtil sidste minut, så vi kan få den bedst mulige pris," siger kilden til Reuters.

Såfremt buddet endnu en gang er for lavt, kan fonden bede Cosco om at hæve budet endnu en gang.

Kun et selskab bød sig til

I første budrunde var Cosco det eneste selskab, der lagde et formelt bud på havnen, efter at APM Terminals og filippinsk baserede International Container Terminal Services afstod fra at afgive endelige bud.

Fonden HRADF håber at få Coscos endelige bud tættere på den markedsvurdering af Piraes Havn, der foreligger. Ifølge markedsvurderingen, der er markedsværdien af alle aktierne i havnen i mandags, lyder prisskiltet på 367 millioner dollars.

For de penge får man 67 procent af aktierne i Piraeus Port Authority (OLP), der styrer havnen.

Græsk storhavn vil have bedre tilbud fra Cosco

Medie: Maersk ude som køber af græsk storhavn

Udbudsrunde for græsk storhavn er afsluttet

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere