ShippingWatch

Græsk havnestrejke forlænget med 48 timer

De strejkende havnearbejdere i en række græske havne har besluttet at forlænge en ellers netop overstået 48-timers strejke med endnu to døgn. Piraeus er ramt.

Foto: Dimitri Messinis/AP/POLFOTO

De græske havnearbejderes fagforbund er stadig utilfredse med regeringens planer om at ændre betingelser for blandt andet pensionsalderen, og en stribe græske havne bliver således ramt af en ny 48 timer lang strejke. Det oplyser Inchcape Shipping Services i en pressemeddelelse.

Strejken er en fortsættelse af den 48 timer lange strejke, som blev indledt den 27. januar klokken 06.00. Strejken berører færgeruter og kommercielle fartøjer i Piraeus, Aspropyrgos, Eleusis, Pachi og Megara, imens Thessaloniki går fri.

I Piraeus vil også forbundet for de ansatte på slæbe- og bjærgningsfartøjer strejke i begrænsede tidsrum.

Det er ikke første gang, at landets fagforeninger koordinerer en strejke. Også to gange i december protesterede havnemedarbejdere over de stramninger, som bliver lagt ned over de græske havne i forbindelse med regeringens plan om at privatisere havnene. Stramningerne vil blandt andet betyde lavere pensioner og en højere pensionsalder.

For Pireaus' vedkommende blev privatiseringsplanerne afklaret i sidste uge, hvor kinesiske Cosco hævede sit bud til over 400 millioner dollars for at nå en kontrollerende aktiepost i havnen.

Cosco får kontrol med græsk storhavn

Cosco lægger arm med græsk Piraeus-fond

Medie: Maersk ude som køber af græsk storhavn

Forsiden lige nu

Oljefondet klar med miljøkrav til shipping inden sommerferien

Rederier og virksomheder i øvrigt skal leve op til en række menneskerettighedskrav for, at verdens største private investor, norske Oljefondet, vil eje aktier i det. Nu kommer krav til selskabernes miljøpolitik, som især shippingindustrien kan komme til at mærke.

Fortescues resultat næsten halveret

Det australske mineselskab Fortescue fik et resultat efter skat på 681 mio. dollars i anden halvdel af forskudt regnskabsår og gik 44 pct. tilbage sammenlignet med perioden året før, viser en opdatering.

Kartelsag koster norsk shippingselskab milliarder

Wallenius Wilhelmsen Logistics har indgået forlig med EU-Kommissionen og betaler nu to mia. norske kroner i bøde i langvarig kartelsag. Det er en del af en bøde på 400 mio. euro til i alt fire rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere