ShippingWatch

Græsk havnestrejke forlænget med 48 timer

De strejkende havnearbejdere i en række græske havne har besluttet at forlænge en ellers netop overstået 48-timers strejke med endnu to døgn. Piraeus er ramt.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Dimitri Messinis

De græske havnearbejderes fagforbund er stadig utilfredse med regeringens planer om at ændre betingelser for blandt andet pensionsalderen, og en stribe græske havne bliver således ramt af en ny 48 timer lang strejke. Det oplyser Inchcape Shipping Services i en pressemeddelelse.

Strejken er en fortsættelse af den 48 timer lange strejke, som blev indledt den 27. januar klokken 06.00. Strejken berører færgeruter og kommercielle fartøjer i Piraeus, Aspropyrgos, Eleusis, Pachi og Megara, imens Thessaloniki går fri.

I Piraeus vil også forbundet for de ansatte på slæbe- og bjærgningsfartøjer strejke i begrænsede tidsrum.

Det er ikke første gang, at landets fagforeninger koordinerer en strejke. Også to gange i december protesterede havnemedarbejdere over de stramninger, som bliver lagt ned over de græske havne i forbindelse med regeringens plan om at privatisere havnene. Stramningerne vil blandt andet betyde lavere pensioner og en højere pensionsalder.

For Pireaus' vedkommende blev privatiseringsplanerne afklaret i sidste uge, hvor kinesiske Cosco hævede sit bud til over 400 millioner dollars for at nå en kontrollerende aktiepost i havnen.

Cosco får kontrol med græsk storhavn

Cosco lægger arm med græsk Piraeus-fond

Medie: Maersk ude som køber af græsk storhavn  

Mere fra ShippingWatch

Equinor er færdig i Rusland

Det norske olieselskab har taget det sidste skridt ud af det russiske marked efter at have givet slip på aktiverne fra fire samarbejdsaftaler med Gazprom.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs