ShippingWatch

Medie: Maersk ude som køber af græsk storhavn

Ifølge Seatrade Maritime har Maersks havneforretning APM Terminals mistet tålmodigheden og trukket sig ud af den kaotiske privatisering af den græske storhavn i Piræus.

Maersks havneselskab APM Terminals har mistet tålmodigheden med de græske myndigheder i den langvarige proces om privatiseringen af landets storhavn i Piræus og trukket sig som potentiel køber. Det skriver nyhedsmediet Seatrade Maritime.

Kinesiske Cosco Pacific menes at være det eneste selskab tilbage, der fortsat er interesseret i at købe 67 procent af den statsejede havn, der er Grækenlands største. Cosco Pacific, der er børsnoteteret i Hong Kong, afleverede ifølge Seatrade som det eneste et bindende tilbud blot fire timer før fristen udløb den 21. december.

Græsk regering vil sælge havne fra

En talsmand i APM Terminals' hovedkontor i Haag kan på grund af en fortrolighedsklausul i den græske privatiseringsproces ikke kommentere oplysningerne over for ShippingWatch og henviser i stedet til det amerikanske finanshus Morgan Stanley, der er rådgiver for den græske privatiseringsfond. ShippingWatch har forgæves forsøgt at få en kommentar.

Salgsprocessen er blevet udsat adskillige gange og har været afbrudt på grund af landets dybe økonomiske krise, forhandlinger med landets kreditorer og parlamentsvalg.

En sidste version af kontrakten blev først sendt til byderne på havnen en uge før deadline, skriver Seatrade.

Kamp om græske nøglehavne spidser til

Cosco køber sig ind i tyrkisk havn gennem joint venture

Græsk parlament vedtager hårde reformer med stort flertal

Ny græsk regering vil stoppe salg af Piraeus

 

Forsiden lige nu

Torm vil udstede nye aktier med støtte fra kapitalfond

Det danske tankrederi Torm vil udstede 12,5 mio. nye A-aktier i en emmission, som er garanteret af storaktionæren, kapitalfonden Oaktree Capital. Selskabet har samtidig løftet sløret for sine forventninger til sidste års regnskab.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere