ShippingWatch

Stabil udvikling i de danske havne

Godsomsætningen i danske havne steg med en procent fra 2014 til 2015, blandt andet på baggrund af en stigning i færgegods.

Aabenraa Havn
Foto: Aabenraa Havn

Der er sket en beskeden stigning i godsomsætningen i de større danske havne i løbet af 2015, fremgår det af en pressemeddelelse fra Danske Havne.

Den samlede godsomsætning steg med en procent i løbet af 2015 i forhold til 2014 til i alt 83,7 millioner ton gods. Men samtidig er der kommet flere havne til i opgørelsen, og regner man dem med, stiger mængden af gods i 2015 med seks procent sammenlignet med 2014.

Det er blandt andet mængden af færgegods i større danske havne, der hiver resultatet op med en stigning på tre procent i forhold til 2014, ligesom mængden af fragtskibsgods tegner sig for en stigning på 11 procent mellem 2014 og 2015 (dog med flere havne i regnskabet, red.), fremgår det af tallene, udsendt af Danske Havne.

Af pressemeddelelsen fremgår det ikke, om den underliggende udvikling i mængden af fragtskibsgods, uden de nye havne, ville være positiv eller negativ.

 

Danske Havne 2015.jpg

Kilde: Danske Havne

Overordnet set er udviklingen positiv set i forhold til 2014, men også i et større perspektiv, siger direktør i Danske Havne Gitte Lillelund Bech.

"Det er positivt, at der siden 2010 kan spores en fremgang på 6,4 procent i de større havnes godsomsætningstal. Sammenligner vi med før-krise-niveau, er der dog lang vej igen. Men vi kan se, at mange af vores medlemmer i øjeblikket kommer ud af 2015 med særdeles solide årsregnskaber. Havnene er simpelthen blevet bedre til at optimere deres drift og har flere ben at stå på, " siger Gitte Lillelund Bech.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Så sent som i går, torsdag, kunne Esbjerg Havn takke to af sine tre forretningsben, RoRo- og vindmølleaktiviteter, for, at det sønderrevne marked inden for offshore olie- og gasaktiviteter ikke slog bunden ud af havnens regnskab. Havnen kunne vise stabile resultater på linje med 2014 og 2013, selvom de mange offshoreaktiviteter på havnen mærker presset af lave investeringer i olie og gas.

"Resultatet for 2015 matcher vores forventninger. Det bekræfter, at Esbjerg Havn er en robust virksomhed, og at havnens fokus på tre forretningsområder - vind, olie/gas og RoRo - er helt rigtig," sagde Esbjerg Havns direktør Ole Ingrisch i regnskabet, der blev fremlagt i går.

Maersks russiske havnesatsning i dybt fald

Esbjerg Havn holder stand i presset olie- og gasmarked

Lindø Industripark satser på udtjent offshoreudstyr

 

 

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere