ShippingWatch

Græsk transportstrejke rammer havne

En 24-timer lang strejke er blevet indledt af havne- og transportarbejdere i Grækenland, og det lammer alle offentlige havne samt visse olieinstallationer.

Foto: Thanassis Stavrakis/AP/POLFOTO/arkiv

Kl. 06.00 denne morgen har græske havne- og transportarbejdere indledt en 24 timer lang strejke, som vil sætter en stopper for operationer i mange af landets havne samt olieinstallationerne i Thessaloniki og Eleusis-Aspropyrgos. Det skriver flere medier, heriblandt Newsmaritime.

Strejken er koordineret af fagforeningerne i landet, og er en protest mod de stramninger, som er en del af den græske regerings plan om at privatisere havnene. Stramningerne vil blandt andet betyde lavere pensioner og en højere pensionsalder.

Det forventes, at strejken vil hindre skibe i at ligge til kaj, håndtere laster og sejle fra havnene, hvilket angiveligt vil resultere i, at adskillige skibe må ligge for anker. Foruden landets havne forventes størstedelen af den offentlige transport i Grækenland at stå stille, indtil strejken er afblæst den 4. december kl. 06.00.

Granskning sår tvivl om shippings betydning i Grækenland

Græsk skattefrygt blusser op igen

Kinesiske storhavne gennemfører fusion

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere