ShippingWatch

Vækst igen i de store danske havne

Efter tre kvartaler med fald i omsætningen i de store danske havne, går det igen fremad. Godsomsætningen steg med seks procent i andet kvartal.

Foto: Århus Havn

De store danske havne kan igen vise fremgang i omsætningen efter tre kvartaler med fald, fremgår det af nye tal fra Danske Havne.

Ifølge organisationen er det de seneste halvårstal fra Danmarks Statistik, der bekræfter, at der igen er tegn på vækst.

”Danske Havne er tilfreds med, at der er fremgang i godsomsætningen på de større havne i Danmark. En fremgang i godsomsætningen fra 1. til 2. kvartal på næsten 6 procent på havnen er en god nyhed. Ovenpå et lidt svagt 1. kvartal 2014 er havnene tilbage på ret kurs. Det betyder, at der er ved at komme gang i dansk økonomi”, udtaler Gitte Lillelund Bech, direktør i Danske Havne.

Godt 35 procent af de samlede godsmængder kommer med færger – som traditionelt færgegods eller Ro-Ro. Nærsøfarten er fortsat omdrejningspunkt i danske havne.

danske havne.PNG

”Danske Havne glæder sig over de svage tegn på vækst, der er i tråd med de seneste tal for privatforbruget. Og godsomsætningstallene bekræfter havnenes centrale rolle i fremgangen i den danske eksport,” tilføjer Gitte Lillelund.

Tre indsatsområder

Da ShippingWatch for to uger siden interviewede den nye direktør for Danske Havne, fortalte hun om de tre områder, hun umiddelbart vil prioritere i sit arbejde:

"For det første skal vi være væsentlig bedre til at præge lovgivningen og sikre bedre adgang til støtteordninger. Når politikerne laver planer, så skal havnene være en naturlig samarbejdspartner. For det andet skal vi være bedre til at konkurrere. Vi er allerede gode, men vi skal være endnu bedre til at sørge for, at skibene sejler til danske havne i stedet for til tyske og svenske. Det afhænger meget af rammebetingelserne," lød det

Nordiske havne vil gøre fælles front i EU

Endelig er det hendes ambition, at danske havne i højere grad tænke i specialisering og klyngesamarbejder.

Maersks russiske havne taber omsætning

Niras vil skabe flere havne i Vestafrika

Her er Lillelund Bechs ambitioner for Danske Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere