ShippingWatch

Nordiske havne vil gøre fælles front i EU

Danske Havnes direktør Gitte Lillelund Bech vil sammen med de svenske og finske havne kæmpe imod sydeuropæisk statsstøtte, fortæller hun til ShippingWatch.

Foto: MIK ESKESTAD

Den nye direktør i Danske Havne har havnestøtte højt på prioriteringslisten. Gitte Lillelund Bech, der tiltrådte stillingen den 1. august, har været i kontakt med sine kollegaer i Sverige og Finland, og planen er at danne en fællesnordisk alliance i EU.

”Der er generel konsensus om, at vi skal gøre op med, at der tilflyder støttemidler til Sydeuropa og ikke til Nordeuropa, og at det er de sydeuropæiske havneregler, der gør sig gældende. Vi kan finde fælles fodslag mange steder,” siger Gitte Lillelund Bech til ShippingWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Corona-smitte i den sydkinesiske havn Yantian skaber kaos på containermarkedet. Erhvervsmanden Thor Stadil erkender at have mistimet sit forsøg som skibsejer, der har kostet ham og kreditorer store tab. Eitzen-familien, der ejer Christiania Shipping, vil gerne se på fusioner. Vigtige dage for global shipping: IMO's miljøkomité holder møde.

Europas maritime industri får ny formand

Organistationen Sea Europe, der repræsenterer skibsværfter og maritimeudstyrsproducenter i Europa, har udpeget en ny formand, der tidligere har stået i spidsen for Damen Group.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs