ShippingWatch

APM Terminals i strategisk samarbejde med China Shipping

APM Terminals indgår stort strategisk samarbejde med China Shipping Group, der kan føre til nye joint venture projekter om nye containerterminaler.

APM Terminals og Chinas Shipping Group har underskrevet en strategisk aftale, der gør det muligt at gå videre med diskussioner om nye projekter om containerterminaler i et joint venture mellem de to parter, oplyser APM Terminals i en meddelelse.

Maersk-toppen og China Shipping Group mødtes i Belgien for at underskrive aftalen, hvilket blev overværet af den kinesiske præsident Xi Jingping, der sammen med en kinesisk handelsdelegation er i landet for at besøge premierminister Elio Di Rupo.

China Shipping Group, der både ejer China Shipping Terminal og China Container Shipping Lines, vil udvide sit europæiske havnenetværk, hvilket aftalen er et skridt på vejen imod at realisere.

APM Terminals vil sælge andel af belgisk terminal

I marts 2013 underskrev det kinesiske konglomerats terminalselskab en hensigtserklæring med APM Terminals Zeebrügge i Belgien om at overtage 24 pct. af terminalen. APM Terminals er fortsat den største ejer med 51 pct. af aktierne, mens Shanghai International Port Group har 25 procent. I forbindelse med aftalen udtalte direktør for APM Terminals Zeebrügge, Mark Geilenkirchen:

"Vi er meget stolte over, at China Shipping Terminal har så meget tillid til vores forretning. Det her vil med sikkerhed give vores terminal en stærkere position."

Nye terminaloperatører udfordrer de store

 

Få flere nyheder om shipping - få ShippingWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere