Aarhus Havn udvider til Triple-E

For at imødekomme Maersk Lines giganter, Triple-E, udvider Aarhus Havn svajebassinet, hvor de store skibe vendes. Også adgangsveje og udvidelse og ny bygning med portkontrol skal opføres for i alt 50 mio. kroner.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line

I løbet af det resterende af 2013 vil Aarhus Havn foretage investeringer for 50 mio. kroner. Blandt andet skal svajebassinet, hvor de store skibe vendes, før de kan lægge til kaj, udvides for at imødekomme Maersk Lines Triple-E skibe. Investeringen skal være med til at sikre den ugentlige containerservice mellem Aarhus og Asien, skriver havnen i en meddelelse.

Men ikke kun adgangen for Triple-E skal forbedres. Også adgangsvejene til havnen og en ny portbygning med adgangskontrol skal de 50 mio. kr. gå til.

Havnene beder politikerne om finansiering til LNG-anlæg 

Dermed investerer havnen ikke direkte i nye havneudvidelser, understreger direktør Bjarne Mathiesen:

"Lige nu drejer det sig om at styrke kundernes og havnens konkurrenceevne ved at trimme de eksisterende anlæg og ved at sikre, at alle adgangsveje er effektive, og at de også på længere sigt lever op til de sikkerhedskrav, som myndighederne stiller," siger han.

Den sydlige adgangsvej til havnen – Østhavnsvej – blive med de nye investeringer blive flyttet ud til Østmolen for at skabe et sammenhængende areal på ca. 75.000 m2 til ny havneomsætning. Arealet vil være klar til brug i midten af 2014 og har direkte tilknytning til kajerne i Multiterminalen.

Her er ruten for Maersk Lines nye Triple-E

Mærsk-chef: Aarhus Havn kan konkurrere med Hamborg  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også