Iran etablerer 15 nye olieterminaler

Den private sektor i Iran har investeret omkring 38 mio. USD i at etablere 15 nye olieterminaler i den sydlige havn Shahid Rajaee. Etableringen er godt på vej, siger embedsmand.

15 nye olieterminaler i den sydlige havn, Shahid Rajaee, i Iran er godt på vej, siger Ali Estiri, embedsmand hos Irans Ports and Maritime Organization (PMO) ifølge Tehran Times. Landets private sektor har stået for investeringer i de nye terminaler for omkring 38 mio. USD.

Næsten 80 pct. af arbejdet med terminalerne er udført, oplyser embedsmanden.

I maj fremgik det, at iranske havne har en kapacitet til at laste og losse 180 mio. tons om året, og sidste år havde havnene ifølge Tehran Times et gennemløb på 140 mio. tons gods, hvilket var en forøgelse på fem pct. sammenlignet med året forinden. Ifølge direktøren for PMO, Ataollah Sadr, er havnene Emam Khomeini og Shahid Rajaee de vigtigste og står for 90 pct. af landets havnekapacitet. De er dog ikke de eneste til at modtage investeringer. I februar blev direktøren citeret for at sige, at omkring 60 mindre og multi-purpose havne over hele landet er på vej.

Gibson: Iran ophober massive olielagre til søs 

Rederier flygter fra Iran inden nye sanktioner

De arabiske lande ødsler med olien 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også