Medie: Boom i europæiske LNG-havne om to år

De europæiske havne er allerede nu ved at indstille sig på den fremtidige sejlads på LNG-brændstof. Om to år vil det formentlig være udbredt i havne som Gøteborg, Antwerp og Rotterdam, skriver Hong Kong Shipping Gazette.
Foto: Stena Bulk
Foto: Stena Bulk

Fremtidens miljøregulering af skibsfarten gør, at man om to år vil se en række europæiske havne have bygget LNG-terminaler, der kan tilbyde det alternative brændstof.

To år er den realistiske tidsramme at hæfte på udbredelsen af LNG-infrastruktur, vurderer den franske virksomhed Gaztransport & Technigaz, fordi det er dyrt at tilpasse det nye brændstof til oceangående skibe og at skaffe den tilstrækkelige finansiering.

"Til den tid vil der forhåbentlig også være mere infrastruktur til at laste LNG som et brændstof," siger direktør for LNG i Gaztransport & Technigaz Arthur Barret til Hong Kong Shipping Gazette.

Arbejdet med at opbygge LNG-terminaler er i gang i Gøteborg, i Norge, hvor et statsdrevet LNG-netværk er under opbygning, Rotterdam, Antwerp, Hamburg og Bremerhaven i Europa, mens Singapore, LA og Long Beach også er ved at forberede sig på naturgassen.

Det er en del af regeringens maritime vækstplan at arbejde med mulighederne for udbygning af LNG-infrastruktur i Danmark.

Belgisk havn står over for LNG-gennembrud

Nu deler regeringen ud af vækstplans-midler

USA's LNG-eksport kan skaffe arbejde til 200 nye skibe 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også