MSC invester i litauisk storhavn

Det er lykkedes et datterselskab af Mediterrranean Shipping Company at få European Bank for Reconstruction and Development til at låne halvdelen af prisen på at udvide selskabets havneaktiviteter i den litauiske havn Klaipeda. Det skriver Bloomberg.
Foto: APM Terminals
Foto: APM Terminals

European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) vil hjælpe til med at finansiere et havneprojekt i Klaipeda-havnen i Litauen, som Mediterranean Shipping Co. (MSC) står bag. Målet er at forbedre containerhåndteringen i havnen og dermed gøre havnen i Østersøen til en regional omskibsbingshub. Det skriver Bloomberg.

"EBRD støtter transformationen af Klaipeda til et stort regionalt omskibningsknudepunkt og hjælper med at reducere shipping-relaterede karbon-emissioner," skriver EBRD i en meddelelse.

Lån fra EBRD og SEB Enskilda vil hver finansiere halvdelen af de 65 mio. euro, som det koster at udvide MSCs datterselskab i havnen. Klaipeda er den nordligste havn på østkysten af Østersøen, der er isfri. Udvidelsen vil gøre det muligt for MSC's datterselskab Klaipedos Smelte at kunne håndtere større containerskibe end de små feeder-fartøjer, havnen i dag kan håndtere.

Projektet vil kunne op til firdoble lasthåndteringen i Klaipeda ved at tiltrække store skibe fra Nord- og Sydamerika og andre dele af verden, har SEB Enskildas litauiske afdeling skrevet om lånet til MSC.

Baltiske havne opruster i kamp om asiatiske varer 

Gdansk containerhavn vokser stærkt 

Alphaliner: Verdens havne er ikke klar til gigantskibe 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også