ShippingWatch

Maersk Line sætter rekord i nordkinesisk havn

Maersk Line nåede 15. november op på 1 mio. teu håndteret på et år i Qingdao, verdens ottendestørste havn. Rederiet er det første, der når den mængde, skriver World Maritime News.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Maersk Line har i løbet af det sidste år håndteret flere containere end nogensinde før i den nordkinesiske havn i Qingdao. D. 15. november nåede rederiet således en mio. teu og forventer at runde 1,2 mio. teu ved årets udgang, skriver World Maritime News.

Det er omkring 37 pct. mere end i 2011, hvor rederiet nåede 873.000 teu.

Havnen i Qingdao er i dag den ottende største havn i verden i kraft af sine handelsaftaler med mere end 450 havne. En vækst og konkurrencedygtighed, som Maersk Line også har haft en del af ansvaret for. I 2004 udvidede rederiet deres service i havnen for bedre at kunne servicere handel med Europa og sidenhen også den amerikanske vestkyst. Og prioriteterne har da også givet rederiet visse fordele i havnen så som gode anløbsfacilliteter.

Udviklingen og ikke mindst det gode resultat betyder dog ikke, at Maersk Line i de kommende år kan slappe lidt af, understreger leder af Maersk Line i Nordasien, Tim Smith:

"Maersk Line vil fortsætte med at styrke vores position i det nordlige Kina ved yderligere at optimere vores netværk, samt pleje vores kunder i bedste evne, så Maersk Line og havnen i Qingdao vil trives i mange år fremover," sagde han ifølge World Maritime News i en tale.

Mærsk sætter farten op i afrikanske havne 

Sohn: Stort kinesisk marked for danske leverandører

Maersks havneforretning rykker frem på top 5

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs