ShippingWatch

Frasalg gav lavere volumener hos DP World i Q3

DP World har oplevet et volumenfald på omkring én pct. i tredje kvartal. Årsagen er salget af tre terminaler og faldende volumener i flere områder.

Foto: Hyundai Merchant Marine

DP World, der driver flere end 60 containerterminaler på seks kontinenter, oplevede i tredje kvartal 2012 et fald i volumenerne på 1 pct. til 14,2 mio. tyvefodscontainere (TEU). Forklaringen er blandt andet, at DP World har afhændet tre delvist ejede terminaler, om end også faldende volumener i Europa, Mellemøsten og Afrika, påvirkede selskabet. På sammenlignelig basis steg volumenerne dog med 0,5 pct. i kvartalet.

"I årets tredje kvartal har der været en vækstafmatning i containervolumenerne, hvor nogle af vores regioner har meldt om et lille fald i volumenerne, som reflekterer det udfordrende makroøkonomiske miljø. Til trods herfor reflekterer vores vækst for de første ni måneder en god vækst i forhold til samme periode sidste år, og mens der fortsat er usikkerhed om makroøkonomien, fastholder vi forventningerne til EBITDA," udtaler Mohammad Sharaf, der er administrerende direktør for DP World, i en meddelelse.

Ser man på de første ni måneder af regnskabsåret, steg bruttovolumenerne med 4,5 pct. drevet af en stærk vækst i Amerika, Asien-Stillehavet, Mellemøsten og De Forenede Arabiske Emirater. Porteføljen af konsoliderede terminaler rapporterede om et fald i volumenerne på 0,7 pct. i tredje kvartal 2012, da Asien-Stillehavet, Det Indiske Subkontinent, Europa, Mellemøsten og Afrika meldte om små fald i volumenerne.

RITZAU FINANS

Terminal-gigant parat til yderligere investeringer i Latinamerika 

DP World udvider havn i Jebel Ali 

APM Terminals strandet i indisk lovkaos 

APM Terminals skal være førende havneoperatør i 2016 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs