ShippingWatch

Udtjente boreplatforme kan skabe massiv vækst

Omkring 500 udtjente boreplatforme i Nordsøen skal fjernes frem mod 2040. Eksperter advarer mod flaskehalse, da Europa mangler store havne og anlæg, som kan håndtere dem. Danske havne kan være en del af løsningen.

De kommende 30 år skal der ryddes op i Nordsøen efter olieeventyret. Det betyder, at de cirka 500 udtjente boreplatforme skal pilles ned og skilles ad. Men der er to store udfordringer. Landene omkring Nordsøen mangler havne, som er dybe nok til at tage imod de store skibe, som skal sejle jernkolosserne ind til land, og der mangler faciliteter, som kan modtage dem.

”57 norske og danske boreplatforme og 15 andre anlæg ligger inden for en afstand af 300 kilometer til Hanstholm Havn. Det giver en unik mulighed for at få del i dette marked,” forklarer havnedirektør Birgitte Juhl Svendson, Hanstholm Havn, i en pressemeddelelse:

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Forsinkelser forude: Omikron rammer Kinas havne

Det er i det store hele lykkedes Kina at holde covid ude efter det oprindelige udbrud i Wuhan. Så kom omickron – og landets nul-tolerance over for virussen betyder nu forsinkelser i verdens travleste havne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs