ShippingWatch

Udtjente boreplatforme kan skabe massiv vækst

Omkring 500 udtjente boreplatforme i Nordsøen skal fjernes frem mod 2040. Eksperter advarer mod flaskehalse, da Europa mangler store havne og anlæg, som kan håndtere dem. Danske havne kan være en del af løsningen.

De kommende 30 år skal der ryddes op i Nordsøen efter olieeventyret. Det betyder, at de cirka 500 udtjente boreplatforme skal pilles ned og skilles ad. Men der er to store udfordringer. Landene omkring Nordsøen mangler havne, som er dybe nok til at tage imod de store skibe, som skal sejle jernkolosserne ind til land, og der mangler faciliteter, som kan modtage dem.

”57 norske og danske boreplatforme og 15 andre anlæg ligger inden for en afstand af 300 kilometer til Hanstholm Havn. Det giver en unik mulighed for at få del i dette marked,” forklarer havnedirektør Birgitte Juhl Svendson, Hanstholm Havn, i en pressemeddelelse:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs