ShippingWatch

Professor: Virginia kan forhandle bedre tilbud fra Maersk

Store milliardbeløb, som Maersk-ejede APM Terminals og andre private operatører har tilbudt delstaten Virginia for at drive den strategisk vigtige havn, er attraktive, sagde anerkendt økonomi-professor ved en offentlig høring i Virginia.

Lovgiverne i Virginia bør kræve et større kontantbeløb up front og sikre sig mere forpligtende løfter om fremtidige investeringer fra Mærsk-ejede APM-Terminals, der i maj i år lagde et uopfordret tilbud på bordet for at drive Port of Virginia de næste 48 år. Det mener den anerkendte økonomiprofessor Dr. James V. Koch, tidligere universitetsrektor, forsker og gennem mange år forfatter til bl.a. den årlige State of the Region Report for Hampton Roads i Virginia.

James V. Koch var fredag den 24. august indkaldt til en offentlig høring i Virginia for et udvalg bestående af guvernør Bob McDonnell og en række ledende lovgivere, som i de kommende måneder skal afgøre, om USAs 6. største og strategisk vigtige havn på den amerikanske østkyst skal privatiseres. Siden APM Terminals lagde sit tilbud til en samlet værdi på op til 3,9 mia. USD på bordet, herunder 1,3 mia. USD kontant, har også kapitalfonden Carlyle Group og et konsortium anført af Deutsche Bank budt på havnen, ligesom den nuværende statslige enhed, der driver havnen i dag, er med i opløbet blandt tilbudsgiverne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs