ShippingWatch

USAs havnearbejdere kan ramme redere og importører hårdt

Redere, afskibere, importører og ikke mindst den amerikanske samfundsøkonomi vil blive ramt hårdt af en havnestrejke på den amerikanske østkyst. Fagforeningerne er meget bevidste om, hvor kostbar en strejke vil være for rederne, siger Lars Jensen, SeaIntel. Se hvem rederne er oppe imod.

En omfattende strejke blandt 15.000 havnearbejdere i 14 havne på hele den amerikanske østkyst og ned til den mexicanske golf kan få voldsomme konsekvenser for redere, afskibere og ikke mindst den amerikanske samfundsøkonomi, vurderer Lars Jensen, partner i analysehuset SeaIntel. Han har dog lidt svært ved at vurdere, om der er tale om forhandlingstaktik eller om en reel trussel om strejke, da havnearbejdernes fagforening International Longshoremen's Association (ILA) og arbejdsgiverne i US Maritime Alliance sent onsdag gik hver til sit.

Den nuværende overenskomst udløber 30. september og skal efter planen erstattes af en ny seks-årig aftale. De foreløbige meldinger fra begge parter peger på et regulært sammenbrud.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs