ShippingWatch

Derfor er Virginia vigtig for Maersks havneforretning

Port of Virginia er blandt de få havne på Den Amerikanske Østkyst, der er gearet til at håndtere store containerskibe på over 10.000 teu, der fra 2014-2015 kan sejle gennem Panama-kanalen. "Virginia er placeret rigtig godt og er strategisk meget vigtig," siger en branchekilde til Shippingwatch.

Staten Virginia har noget, som det Maersk-ejede havneselskab APM Terminals gerne vil have. Havnen i den amerikanske delstat på østkysten er så attraktiv, at APM Terminals i maj og til stor overraskelse for mange tilbød staten knap fire mia. USD for at drive Port of Virginia i 48 år. Et opsigtsvækkende tilbud, der er stødt på indsigelser fra en række interessegrupper ligesom konkurrenter til Maersk Line og virksomheder tilknyttet havnen.

"Havnen i Virginia er relativ vigtig og dækker et stort område på den amerikanske østkyst. I forhold til volumen er Virginia ikke langt fra New York. Samtidig er der kortere sejlvej til Virginia, når man kommer fra Asien og skal til den amerikanske østkyst i stedet for at tage hele vejen op op til New York. Så Virginia er placeret rigtig godt og er strategisk meget vigtig," siger en branchekilde til Shippingwatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs