Avis: Dansk-tysk-amerikansk kamp om Port of Virginia

Ifølge lokalvisen The Virginian-Pilot er den sidste kandidat i kampen om Port of Virginia Deutshe Banks infrastrukturfond RREEF. Dermed er der lagt op til et dansk-tysk-amerikansk kapløb om havnen.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin
AF RITZAU FINANS

Der bliver tysk og amerikansk konkurrence til A.P. Møller - Mærsk i kapløbet om at få lov til at drive Hampton Roads-havnen i Virginia. Det skriver lokalavisen The Virginian-Pilot. Ifølge avisens kilder har Deutsche Banks RREEF, en ejendomsfond, lagt et bud på at overtage koncessionen i Hampton Roads, og tidligere har kapitalfonden The Carlyle Group offentliggjort, at den også er med i konkurrencen. A.P. Møller - Mærsks havnedivision, APM Terminals, lagde et uopfordret bud på koncessionen i april, hvilket fik staten - som i øjeblikket driver havnen - til at åbne op for andre eksterne bud.

RREEF driver i forvejen to havne i Nordamerika: Maher Terminals' facilitet i Elizabeth i New Jersey samt Port of Prince Rupert på den canadiske vestkyst. Deutsche Bank er dog muligvis på vej ud som ejer af fonden, som har en størrelse på omkring 56 mia. dollar ifølge Wall Street Journal. Ud over de tre eksterne bud vil også Virginia International Terminals Inc., der i øjeblikket driver havnen, byde på at fortsætte som operatør af den statsejede havn.

Amerikansk oprør mod Maersk-plan vokser

Maersk i stormvejr om milliard-tilbud i Virginia 

Medie: Kapitalfond byder på storhavn i kamp mod Maersk

Bud-deadline for Port of Virginia er ovre 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også