ShippingWatch

APM Terminals kan udnytte kommende vækst i Irak

Mærsk-ejede APM Terminals har store forventninger til omfattende havneprojekt i Rødehavet, der med en markant udvidelse kan blive et knudepunkt i den vækstdrevne region.

Saudi-Arabien og Irak er ved at udvikle sig til hovedmarkeder for Jordans eneste havn på nordspidsen af Rødehavet, som det Mærsk-ejede APM Terminals driver på en 25-årig kontrakt i et joint venture med med Aqaba Container Terminal (ACT) i landet.  Nu forsøger Jordans Port of Aqaba, som er den næststørste containerhavn i Rødehavet, at udvikle samarbejdet med erhvervslivet i Irak og gøre havnen til en markant shipping hub i regionen.

"Vores vækst i Aqaba Container Terminal (ATC) er stærkt drevet af handlen til og fra nabolande, herunder Irak. Vi ser flere og flere virksomheder fra Irak og Saudi-Arabien," sagde CEO Søren Hansen, ATC, på en mellemøst-konference i Aqaba. Udover Saudi-Arabien og Irak har Jordan grænser mod Israel og Syrien.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs