ShippingWatch

Norge og Sverige har ingen planer om at sende krigsskibe til Guineabugten

Hverken Norge eller Sverige vil sende krigsskibe til Guineabugten eller bidrage til en international flådekoalition i kølvandet på, at den danske fregat Esbern Snare i sidste uge dræbte fire pirater i området.

Den danske fregat Esbern Snare. | Foto: Marthe Brendefur/AFP/Ritzau Scanpix

Ingen af de andre skandinaviske lande overvejer at gå i Danmarks fodspor og sende flådefartøjer til Guineabugten for at sikre international skibsfart i området, som er plaget af pirateri.

"I alt væsentligt sejler vi sammen med NATOs stående maritime grupper i vores nærområder, og til tider udenfor (...) Der er for tiden ingen overvejelser eller planer, hvad angår norske fartøjer i Guineabugten. Eventuelle fremtidige maritime operationer besluttes af regeringen," siger det norske forsvarsministerium til ShippingWatch på spørgsmålet, om Norge forventer at sende et skib afsted i kølvandet på, at den danske fregat Esbern Snare dræbte fire pirater og sårede en femte i sidste uge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs