ShippingWatch

Forsker bag kritisk scrubber-studie: "Man bør gentænke reglerne"

Scrubbere er ikke den rigtige løsning, hvis formålet er at nedbringe forureningen fra shipping. Det siger en af forskerne bag et svensk studie. Hun peger på lavsvovlsolie som et bedre alternativ for miljøet.

Fra næste år må skibe kun sejle på brændstof med 0,5 pct. svovl, medmindre de har en scrubbere installeret til at rense røgen. | Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

En svensk forsker mener, at scrubbere forurener så meget, at man bør gentænke reglerne for deres brug på skibe, hvis man ønsker at nedbringe udledningen fra shipping.

I et studie har IVL Svenska Miljöinstitutet set nærmere på bæredygtigheden af både åbne og lukkede scrubbere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs