Afgående DSV-topchef ville gerne have haft flere kvinder i topledelsen

Jens Bjørn Andersen, som har haft sin gang i DSV siden 1998, har efter eget udsagn fejlet, når det kommer til at sikre diversitet.
DSV's afgående topchef Jens Bjørn Andersen fortæller til mediet Finans, at han ærgrer sig over, at han ikke har kunne få flere kvinder og udlændinge ind i den øverste ledelse af DSV.
DSV's afgående topchef Jens Bjørn Andersen fortæller til mediet Finans, at han ærgrer sig over, at han ikke har kunne få flere kvinder og udlændinge ind i den øverste ledelse af DSV.

Oven i en mediekrise om partnerskabet med saudiske Neom og hans egen afgang udpeger DSV’s topchef, Jens Bjørn Andersen, manglen på diversitet i den øverste ledelse som en af hans største fejl. 

Det siger han i et interview med Finans i forbindelse med, at organisationen Lederne har udpeget ham som årets leder.

”Jeg synes på mange måder, vi har en meget divers organisation med rigtig mange forskellige nationaliteter. Så er det rigtigt, at i topledelsen er der ingen kvinder og kun danskere. Og til det kan man sige, at det er et punkt, når jeg reflekterer tilbage i min karriere som topchef, hvor jeg har fejlet,” siger Jens Bjørn Andersen. 

Han tilføjer dog, at han altid har nægtet at skifte en medarbejder ud eller erstatte en leder, for at nogle andre skulle tage pladsen. 

Nyheden om, at Jens Bjørn Andersen er færdig i DSV, blev meldt ud tilbage i oktober. I stedet overtager Jens Lund stillingen inden kalenderbladet viser september 2024. 

Til Børsen fortalte Jens Bjørn Andersen i slutningen af oktober, at beslutningen var sket på bestyrelses initiativ. 

”Det bliver helt sikkert ikke nemt for mig at forlade en virksomhed, som har haft stor betydning for mit liv i mere end tre årtier. Men jeg respekterer bestyrelsens beslutning om at gennemføre planen om at udpege en efterfølger og udnævne Jens Lund som gruppens næste CEO,” lød det. 

Nyheden om stoleskiftet på direktionsgangen i DSV landede nærmest samtidig med offentliggørelsen af, at DSV har indgået et partnerskab med saudiske Neom om et nyt milliardprojekt om at bygge en stor fremtidsby.

Partnerskabet har mødt meget kritik af blandt andet nogle af DSV’s investorer, der mener, at samarbejdet er risikabelt for DSV, da Neom blandt andet er blevet anklaget af FN for at overtræde menneskerettighederne. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også