ShippingWatch

Amerikansk jernbanestrejke afblæst efter midlertidig overenskomst

Faren for en jernbanestrejke i USA er foreløbig afblæst efter det er lykkedes parterne at indgå en midlertidig overenskomst.

Foto: JOHN GRESS/REUTERS / X01637

De amerikanske jernbaneselskaber har nået en midlertidig aftale med fagforbundene, der ”balancerer behovene hos arbejdere, virksomheder og nationens økonomi”.

Det meddeler de amerikanske arbejdsmarkedsmyndigheder ifølge Bloomberg News.

”Jeg vil gerne takke fagforeningerne og jernbaneselskaberne for at forhandle i god tro og nå en midlertidig aftale, der vil holde vores vigtige jernbanesystem kørende og undgå forstyrrelser i økonomien,” udtaler den amerikanske præsident, Joe Biden.

De 4900 medlemmer af fagforeningen International Association of Machinists and Aerospace Workers District 19, IAM, stemte ellers onsdag nej til en foreløbig overenskomstaftale, rapporterede The Wall Street Journal.

IAM var en af ti fagforeninger, som har indgået en foreløbig overenskomst med de store togselskaber, mens to andre fagforeninger fortsat forhandler.

De to fagforeninger, som blandt andet organiserer togførerne og konduktørerne, mener, at deres medlemmer ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod fyringer i tilfælde af sygdom, eller hvis de går til lægen.

Deadline for forhandlingerne var sat til fredag.

En potentiel strejke i togfragten vurderes at kunne koste den amerikanske økonomi 2 mia. dollar om dagen. I den seneste opgørelse - for 2020 - udgjorde togfragt omkring 28 pct. af den samlede fragt i USA.

Nye strejker i USA kan forstyrre forsyningskæderne

Ny havnestrejke under opsejling i Felixstowe

Lockdowns og krigen i Ukraine skar fem pct af ONE’s voluminer


Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs