ShippingWatch

DSV og Maersk er blandt Danmarks tre største virksomheder

Maersk er størst målt på omsætning, mens toplinjen for første gang runder 100 mia. kr. hos DSV, viser rangering fra Børsen over Danmarks største virksomheder.

Topchef hos DSV Jens Bjørn Andersen. | Foto: Staff/Reuters/Ritzau Scanpix

DSV og Maersk er begge at finde i top 3, når det kommer til Danmarks største virksomheder målt på omsætning, viser Børsens rangering over Danmarks 1000 største virksomheder.

Størst er A.P. Møller-Maersk med en nettoomsætning på 259,9 mia. kr. i 2020, mens DSV på tredjepladsen for første gang kan fremvise en trecifret milliardbundlinje med en årlig omsætning på 115,9 mia. kr. Hos DSV er det ikke mindst de senere års store opkøb af Uti Worldwide, Panalpina og senest Global Integrated Solutions fra Agility, der har givet betydeligt mere størrelse og en global stab på 75.000 årsværk.

"Da jeg startede med at arbejde for DSV, havde vi en omsætning på 4 mia. kr.," siger finansdirektør Jens Lund til avisen.

Ifølge opgørelsen er DSV omkring 10 mia. kr. fra andenpladsen, der indtages af medicinalselskabet Novo Nordisk. Børsens opgørelse tæller ikke finanssektoren med.

Analytiker: Maersk har kurs mod over 100 mia kr i overskud  

DSV Panalpina skifter officielt navn 

Nyt opkøb i DSV fører til ny divisionsledelse og afskedigelser 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs