ShippingWatch

Analytiker: Maersk har kurs mod over 100 mia kr i overskud

A.P. Møller-Maersk har ifølge Sydbank sat kursen mod et nettooverskud på over 100 mia. kr. i 2021. Det vil i så fald være rekord for et dansk selskab.

Foto: Michael Kooren/Reuters/Ritzau Scanpix

A.P. Møller-Maersk har sat kursen mod et resultat på over 100 mia. kr. efter skat, hvilket vil være dansk rekord.

Det skriver Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, i et notat.

Rederiet understregede så sent som i sidste uge med årets tredje opjustering, at der er god vind i forretningssejlene.

Hvis Maersk når milepælen, vil det være første gang nogensinde, at et dansk selskab når en 12-cifret indtjening efter skat.

Den massive vækst skyldes høj efterspørgsel kombineret med mangel på kapacitet og arbejdskraft, blokaden i Suez og covid-19-nedlukninger af store kinesiske havne, der har resulteret i genstridige flaskehalse og lange leveringstider overalt i forsyningskæden.

Det har samlet set resulteret i, at fragtraterne er strøget til vejrs, hvilket har givet rederiernes indtjening et væsentligt skub i opadgående retning.

Fragtraterne ventes at falde i løbet 2022 og yderligere i de følgende år. Det vil ske som følge af, at containerskibe leveres og efterspørgselsvæksten aftager, skriver Mikkel Emil Jensen i notatet.

Maersk hæver forventningerne igen – venter stort milliardoverskud

Søren Skou forventer et stærkt marked året ud 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs