ShippingWatch

DSV Panalpina venter fremgang i andet kvartal – men ser søfragt falde op til 20 pct.

DSV Panalpina venter, at markedsefterspørgslen i andet kvartal 2020 vil falde med 15-20 pct. for søfragt. Det fremgår af en handelsopdatering, hvor selskabet viser tegn på fremgang og forventer højere indtjening end tidligere.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

DSV Panalpina er kommet med en markedsopdatering for andet kvartal, hvor transportselskabet kommer med forventninger til driftsindtjeningen i andet kvartal, mens helårsprognosen fortsat er suspenderet.

Det fremgår af en opdatering fra DSV Panalpina mandag efter dansk lukketid.

Baseret på markedsudviklingen, fremskridt med integrationen af Panalpina og andre omkostningstiltag venter DSV Panalpina en driftsindtjening (EBIT) før særlige poster på mere end 2,3 mia. kr. i andet kvartal sammenlignet med første kvartal, hvor selskabet tjente 1566 mio. kr. på den post.

Kvartalet har udviklet sig bedre, end vi ventede, da Covid-19-krisen startede

Jens Bjørn Andersen, CEO, DSV

"Kvartalet har udviklet sig bedre, end vi ventede, da Covid-19-krisen startede," udtaler koncernchef Jens Bjørn Andersen.

"På samme tid, har vi draget fordel af den fortsatte integration af Panalpina og omkostningsbesparelserne, vi annoncerede tidligere på året," fortsætter koncernchefen.

DSV Panalpina venter, at markedsefterspørgslen i andet kvartal 2020 vil falde med 15-20 pct. for søfragt og med 25-30 pct. for luftfragt.

Som følge af manglende kapacitet har kvartalet været præget af høje luftfragtrater, og det har ført til en midlertidig forbedring i indtjeningsevnen i segmentet. Indtjeningsevnen i luftfragtmarkedet venter DSV normaliserer sig i anden halvdel af 2020.

Har lavere omkostninger

I Road og Solutions estimerer DSV, at markedsefterspørgslen er faldet med cirka 15 pct. i andet kvartal sammenlignet med samme periode året forinden.

DSV peger på, at der er betydelige forskelle mellem markederne, idet distributionen inden for Road typisk har holdt et godt niveau indenrigs, mens internationale transporter har været mere negativt påvirket.

I Solutions har selskabet set stærk aktivitet for kunder i e-handelssegmentet, mens aktiviteten i de mere traditionelle sektorer har været hårdere ramt.

Den vedvarende integration af Panalpina kombineret med Covid-19-nedturen har i øvrigt reduceret selskabets faste omkostninger, skriver DSV Panalpina.

Givet usikkerheden om efterspørgselsopsvinget og udviklingen i fragtraterne samt afkastet i anden halvdel af 2020 er prognosen fortsat suspenderet, skriver transportselskabet.

DSV sælger del af Panalpina-selskab til hollændere

DSV skærer til igen: Afskediger Panalpina-ansatte i Luxembourg

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere