ShippingWatch

DSV skærer til igen: Afskediger Panalpina-ansatte i Luxembourg

Panalpinas kontor i Luxembourg er seneste sted, hvor DSV skærer til som led i sin integration af selskabet. Forhandlinger med fagforening har stået på i flere måneder og har nedbragt antallet af afskedigelser.

Adm. direktør i DSV, Jens Bjørn Andersen (tv.), og DSV's daværende topchef Stefan Karlen (th.) præsenterede milliardhandlen mellem de to selskaber på et pressemøde i Panalpinas hovedkvarter i Basel i Schweiz i april 2019. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix

DSV's integration af Panalpina rammer nu medarbejdere i Luxemborg.

88 ud af godt 150 ansatte er blevet afskediget på Panalpinas kontor i Luxembourg efter forhandlinger mellem den danske transportkæmpe og den lokale fagforening OGBL.

Faldende aktivitet som følge af covid-19 har desværre medført yderligere behov for tilpasning af kapaciteten

Flemming Ole Nielsen, chef for investor relations i DSV

Afskedigelserne sker som et led i den omfattende integration af Panalpina i DSV, men omfanget er blevet forværret af coronakrisen, fortæller DSV Panalpina til ShippingWatch.

"Det er korrekt, at vi i forbindelse med integrationen af Panalpina gennemfører afskedigelser i Luxembourg. Det følger vores oprindelige planer for sammenlægningen af de to koncerner samt tilpasning af kapaciteten. Faldende aktivitet som følge af covid-19 har desværre medført yderligere behov for tilpasning af kapaciteten," siger Flemming Ole Nielsen, chef for investor relations i DSV Panalpina, til ShippingWatch.

Panalpinas kontor i Luxembourg spiller en vigtig rolle i DSV Panalpinas charter-netværk for luftfragt. Det danske transportselskab understreger, at netværket ikke vil blive påvirket af afskedigelserne, og at det fortsætter i regi af DSV Panalpina.

"Vi ønsker at styrke og udvikle charter-netværket, som især i situationen efter Covid-19 har vist sin værdi," siger Flemming Ole Nielsen.

Flere måneders forhandlinger

Afskedigelserne har været undervejs i et stykke tid. Allerede tilbage i februar underskrev fagforeningen OGBL en såkaldt jobbevaringsaftale med DSV Panalpina, som åbnede for blandt andet tidligere pensionering og frivillige fratrædelser.

Alligevel kom DSV Panalpinas planer som et "stort chok" for OGBL og de ansatte, skriver fagforeningen.

"Indførelsen af ​​et nyt digitalt styringssystem vil efterlade de fleste ansatte ledige fra 1. juli 2020. OGBL fordømmer på det kraftigste DSV's beslutning om at opretholde denne implementeringsdato (for afskedigelser, red.) på trods af sundhedskrisen med covid-19," skriver fagforeningen på sin hjemmesiden.

Fagforeningen og DSV Panalpina indledte i midten af april forhandlinger om en såkaldt social plan. En aftale mellem parterne blev endelig indgået 29. maj,

Ifølge fagforeningen giver planen de afskedigede ansatte en hjælp til både sociale- og økonomiske forhold. Det drejer sig blandt andet om kompensation afhængig af anciennitet og hjælp til at komme videre i karrieren.

"På anmodning af OGBL forpligtede virksomheden sig endvidere moralsk til at holde DSV Panalpina-strukturen aktiv i Luxembourg," skriver OGBL.

Over 600 ansatte er stoppet siden opkøb

DSV overtog i august sidste år Panalpina i en handel til omkring 30 mia. kr.

Sammenlægningen af de to selskaber skabte en logistikkoncern på 60.000 ansatte i mere end 80 lande. Men ligesom det var tilfældet ved købet af amerikanske UTi Worldwide, så DSV flere dobbeltfunktioner i de to selskaber. Derfor varslede selskabet allerede dengang, at der ville ske en reduktion af medarbejdere i integrationsprocessen.

Siden da har DSV Panalpina sagt farvel til flere hundrede ansatte i flere lande. Det gælder blandt andet i USA, Italien og Schweiz og nu også i Luxembourg.

Tilbage i februar fortalte DSV's topchef Jens Bjørn Andersen, at omkring 600 kontormedarbejdere var stoppet i selskabet siden september sidste år. I det tal indgik dog også ansatte, som var gået på pension, og som selv havde valgt at stoppe.

Samlet set forventer DSV, at mellem 3000 og 4000 arbejdspladser vil blive nedlagt i integrationen, som et led i omkostningssynergier på omtrent 2,3 mia. kr.

Foruden integrationen vil DSV Panalpina afskedigelse 3000 medarbejdere som et led i en spareplan på grund af coronakrisen.

DSV vil have rederier til at sænke udledning med nyt klimamål

Storbank bringer tidligere opkøbsmål i spil for DSV

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere