ShippingWatch

Europæiske redere langer ud efter rapport om statsstøtte

ECSA, som repræsenterer de europæiske redere, mener, at der er flere huller i en ny OECD-rapport, som forholder sig kritisk til statsstøtte til shipping i Europa.

Foto: Nguyen Huy Kham/REUTERS / X01568

Sammenslutningen af de europæiske rederiforeninger langer ud efter en ny rapport fra OECD, som peger på, at det er svært at gennemskue effekten af statsstøtte til shipping.

Ifølge European Community Shipowner's Association (ECSA) så er det afgørende for de europæiske redere at få økonomisk støtte fra sine hjemlande, hvis de skal klare sig i den internationale konkurrence.

"ECSA er af den overbeviste holdning, at SAG (state aid guidelines, red.) er et meget effektivt instrument til at vedligeholde og styrke den europæiske shippingsektor i et meget konkurrencepræget globalt marked," lyder det i en meddelelse.

I sin rapport, som er udarbejdet sammen med International Transport Forum (ITF), skriver OECD, at der ikke er evidens for, at statsstøtten virker efter hensigten.

"Den store udfordring for politiske beslutninger er det begrænsede bevis på, at søfartstilskud opfylder deres udtalte mål," hedder det sig i rapporten, hvor der også skrives, at "mange lande søger om tilskud til shipping, selvom deres fulde omfang forbliver ukendt på grund af systematiske datahuller."

Men ifølge ECSA så er der flere fejl og mangler i OECD's rapport. Sammenslutningen af de europæiske redere kritiserer bl.a., at OECD ikke tager højde for, at shipping er en global industri og peger på flere studier, som er positive over for effekten af statsstøtte.

OECD ønsker gennemsigtighed i søfartens økonomiske støtte

Sydkorea vil sende 60 millioner dollar til pressede værfte

Den kinesiske regering vil kapre Maersks førerposition

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs