ShippingWatch

Containerredere bebuder nye skibe

Det chilenske containerrederi CSAV har torsdag bekræftet oplysninger om syv nybygninger. Samtidig bebuder China Shipping Container Lines en større udfasning af tonnage, der skal erstattes af større skibe.

Foto: Port of Gothenburg

Det chilenske containerrederi CSAV har torsdag bekræftet  tidligere oplysninger om, at rederiet forbereder en flådeopbygning med syv 9,300 teu-skibe med leveringer fra slutningen af 2014. De brændstofbesparende skibe udgør rederiets flådestrategi, hvor de nye gradvist skal erstatte indchartret kapacitet.

Skibene vil forøge CSAVs egen flåde fra nuværende 37 procent til omkring 55 procent. Rederiet har option på yderligere syv.

APL: Kæmpeskibe skaber evig overkapacitet 

Samtidig skriver Lloyd's List torsdag, at China Shipping Container Lines de kommende år vil udfase tonnage svarende til omkring 120.000 teurstattes med nye  i form af ophugning og tilbageleveringer. De skal erstattes med større og mere brændstofbesparende skibe.

"Vi vil ikke tilføje ny kapacitet, men vi vil booste vores tonnage i håb om en større markedsandel," siger rederiets øverste chef Li Shaode. China Shipping Container Lines opererer en samlet flåde på i alt 145 skibe svarende til 595.991 teu.

30 store containerskibe jagter beskæftigelse 

Hapag-Lloyd udskyder levering af nye skibe 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs