ShippingWatch

Ingen køber til sydkoreansk tørlastreder

Et forsøg på at sælge en stor aktiepost i tørlastrederiet STX Pan Ocean med omkring 400 skibe er slået fejl. Nu ser det ud til, at den sydkoreanske udviklingsbank skal hjælpe det forgældede rederi.

Sydkoreanske STX Groups forsøg på at sælge en stor aktiepost på 35,9 procent i sit tørlastrederi STX Pan Ocean er foreløbig slået fejl, og ingen interesserede har henvendt sig op til den fastsatte deadline sidste fredag. Dermed ser det ud til, at Korea Development Bank som største kreditor må træde til.

Stort aktiesalg på vej i sydkoreansk tørlastgigant 

STX Pan Ocean, der er børsnoteret i Seoul og Singapore, oplyste i en meddelelse fredag, at selskabet nu vil drøfte situationen med den største kreditor, hvilket er den koreanske udviklingsbank KDB.

Aktieposten i tørlastrederiet er vurderet til knap 300 mio. USD.

STX Pan Ocean opererer en flåde på omkring 400 skibe, og rederiet fik i 2012 et underskud på 418 mio. USD, det største i selskabets historie. Et salg af aktieposten er et forsøg på at lette rederiets store gældsbyrde. Tidligere i år har moderselskabet i STX solgt sin værfts- og offshoredel fra i bl.a. Norge til italienske Fincantieri.

STX i samarbejde med dansk logistikvirksomhed 

STX sælger kinesisk kæmpeværft fra 

STX Pan Ocean dykker 16 pct., efter at aktien mandag dykkede med 10 pct..

Det sker efter meldingerne om, at der ikke er fundet en køber til en hovedaktiepost i tørlastrederiet. Det er hovedaktionær STX Group, som leder efter en køber til sin aktiepost i STX Pan Ocean.

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs