ShippingWatch

Brasilien planlægger milliardinvestering i havne

Den brasilianske regering vil investere 150 mia. kr. i at udbygge landets haltende havneinfrastruktur, der er kendt for at danne flaskehalse og derfor er en økonomisk hæmsko for landet.

Foto: Maersk Line

Infrastrukturen i de brasilianske havne er ikke en fjer i hatten hos den siddende regeringen. Faktisk mere en sten i skoen. Og i forsøget på at rette op på scenariet lancerede regeringen forleden en større plan om at udbygge landets haltende havneinfrastruktur. Det skriver Financial Times.

Helt præcist skal der bruges 150 mia. kr. på at udbygge havnenetværket, så der ikke længere vil danne sig flaskehalse, som landet ellers er kendt for.

"Havnene står får 95 procent af vores udenrigshandel”, sagde præsident Dilma Rousseff, da hun offentliggjorde investeringsplanen, som den private sektor efter planen skal investere i.

Nyhedsbrev: Brasilien er det nye mekka for olie og gas

"Mere effektive havne med lavere omkostninger og større kapacitet vil bidrage til at gøre brasiliansk eksport mere konkurrencedygtig," sagde præsidenten ifølge Financial Times.

Vil reducere logistikomkostninger

Havneinvesteringerne skal ifølge Financial Times sparke gang i den brasilianske økonomi. Tal for 3. kvartal viser, at Brasiliens økonomiske vækst er nede på en procent, mod 2,7 procent i 2011 og 7,5 procent i 2010.

Planerne bliver vel modtaget af blandt andet Peter Gyde, adm. i Maersk Line i Brasilien, der ifølge Financial Times er særlig interesseret i snakken om, at udbygningen af havnenetværket vil skære 30 procent af de logistiske omkostninger:

"Vores indledende læsning af pakken er positiv, og det er indlysende, at regeringen er opsat på at booste både den globale og lokale kystsejllads og skabe de rigtige betingelser for en økonomiske bæredygtig fremtid for Brasilien."

Maersk-chef kan ikke få øje på Brasiliens vækst

Terminal-gigant parat til yderligere investeringer i Latinamerika 

Aftagende latinamerikansk vækst bekymrende for shipping

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs