ShippingWatch

Bimco: Små tørlastredere vil samle sig i det skjulte

De kommende år vil shippingbranchen blive genstand for flere konsolideringer, peger FN-rapport på. Chefanalytiker Peter Sand i Bimco forventer dog langt fra en konsolideringsbølge, men peger på særligt tørlast-segmentet som et udsat område.

Når der er lavvande i pengekassen, er der forskellige måder at polstre sig på. Fusioner er en mulighed. Øget samarbejde en anden. Og netop flere fusioner og dermed en konsolidering af shippingbranchen vil blive scenariet de kommende år, peger en rapport om maritim transport på fra FN-organisationen UNCTAD.

Et af de udsatte segmenter for fremtidige konsolideringer er tørlastrederierne, mener Peter Sand, der er chefanalytiker ved brancheorganisationen Bimco. Tørlast er nemlig et marked med få barrierer, hvilket betyder betydeligt flere spillere end eksempelvis i containerbranchen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs