ShippingWatch

Rolf Habben Jansen vil have at CO2-skat bruges til grønne brændstoffer

Det tyske containerrederi Hapag-Lloyd støtter indførelsen af en CO2-skat på fossile brændstoffer, men vil have at provenuet fra skatten f.eks. bruges på incitamenter til at accelerere overgangen til grønnere brændstoffer, siger topchef Rolf Habben Jansen til ShippingWatch.

Foto: PR / Hapag-Lloyd

Topchefen for verdens femtestørste containerrederi, tyske Hapag-Lloyd, er på linje med andre store rederier og rederiforeninger om, at shippingindustrien bør pålægges en CO2-skat på brugen af fossilt brændstof for at nå målene om en halvering af skibsfartens CO2-udledning i 2050.

Her dagen før at IMO's miljøkomité skal drøfte de næste skridt i dekarboniseringen af shippingindustrien siger Rolf Habben Jansen, CEO i Hapag-Lloyd, i en mail til ShippingWatch, at "vi forventer og forstår, at en CO2-skat er på vej - og støtter generelt dette."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Uenighederne sejrede, da IMO's miljøkomité forsøgte at skabe konsensus om nye klimaindsatser inden for skibsfarten. Maersk er frustreret. En stort tænkt, men kritiseret metanolfabrik i USA med Hafnia som medinvestor smuldrer. Springer konkurrenterne på Maersks Tradelens blockchain-projekt, der nu rulles ud i Kina?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs