ShippingWatch

Trafigura og Yara går sammen om at udvikle ammoniak-brændstof

Handelshuset Trafigura og Yara International har indgået en aftale om at udvikle ammoniak-brændstof til shipping. De to parter undersøger også muligheden for infrastruktur til at levere (grøn og blå) ammoniak til skibsfarten.

Foto: Trafigura

Et af shippingindustriens fremtidige alternative brændstoffer, som ikke udleder CO2, kan blive ammoniak, og derfor lægger handelshuset Trafigura og producenten Yara International kræfterne sammen om et udviklingsprojekt med ammoniak-brændstof til skibsfarten.

De to parter oplyser, at de har indgået en aftale (Memorandum of Understanding) om at undersøge mulighederne for at bygge en fælles forretning inden for "ren ammoniak".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs