ShippingWatch

Rederier risikerer retssager om CO2-udslip efter dom mod Shell

Friends of the Earth Netherlands, der onsdag vandt en opsigtsvækkende miljøretssag over Shell, har også shippingindustrien på radaren for kommende retsopgør, oplyser NGO'en til ShippingWatch. Danske Rederier mener, at dommen er et signal til politikerne om handling.

Foto: Gregory Bull/AP/Ritzau Scanpix

Shippingindustrien risikerer at få retsopgør på halsen om ansvaret for sektorens store CO2-udslip efter en opsigtsvækkende miljødom over det hollandsk-britiske olieselskab Shell ved en domstol i Haag i Holland i går.

NGO'en Friends of the Earth Netherlands, der vandt retssagen mod Shell, har også kig på shippingsektoren og andre store forurenere, oplyser Arjan de Boer, der er pressemedarbejder hos organisationen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs