ShippingWatch

Maersk-formand kritiserer techselskaber for at skade demokratiet

Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand i Maersk, langer ud efter techselskaber som Facebook og Twitter. Deres forretningsmodeller er skadelige for demokratiet, mener han.

Maersks bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe og Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla ved tidligere generalforsamling hos A.P. Møller-Mærsk.

Bestyrelsesformanden for Maersk, verdens største container-rederi, retter en usædvanlig og hård kritik mod techselskaberne bag sociale medier for at skade demokratiet, skriver Berlingske.

Maersk-formanden Jim Hagemann Snabe mener, at polariseringen, som breder sig i befolkningerne og blandt politikerne, er hjulpet på vej af algoritmerne bag teknologigiganternes sociale medier og har dermed bragt demokratierne under pres.

"Vi har skabt en verden med digitale medier, som har sat os i en situation, hvor direktører for nogle store teknologiselskaber sidder og beslutter, hvem der har en stemme. Det er i min optik helt uacceptabelt," siger Maersk-formanden

Han henviser til, at en række sociale medier, heriblandt Twitter, Facebook og Instagram, lukkede den nu forhenværende amerikanske præsident Donald Trumps konti, i forbindelse med stormløbet mod Kongressen den 6. januar i år.

Maersk har kurs mod at blive en af Danmarks største it-virksomheder 

Søren Skou forventer vækst fra Maersks blockchain-sats i 2021 

Maersk-chef vil kopiere Uber og Hotels.com for at erobre forsømt milliardmarked 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

I ugens løb satte Nordens topchef ord på, hvordan et "katastrofalt" år for tankmarkedet vil sætte sine spor i 2021. Tankrederiet Torm køber tankskibe for godt 800 mio. kr. i svagt marked, mens Hafnia bl.a. ser på lønnen for at holde fast i de kvinder, der er i organisationen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs