Maersk har kurs mod at blive en af Danmarks største it-virksomheder

I al stilhed er Maersk ved at udvikle sig til en af Danmarks største it-virksomheder med over 6000 softwareingeniører, dataspecialister og andre it-folk rundt om på kloden. "Maersk er helt klart på vej til at blive et techselskab," siger CIO til Berlingske.
Foto: PR / Maersk
Foto: PR / Maersk

Containerrederiet Maersk er i al stilhed ved at udvikle sig til en af Danmarks største it-virksomheder, skriver Berlingske.

Maersk står lige nu midt i en historisk transformation fra konglomerat til et integreret transport- og logistikselskab, som samtidig skal digitalisere selskabet.

Et godt eksempel er maersk.com, som gennem 2020 fik mellem 20 og 25 pct. flere brugere, og Maersk mobilapp oplevede sidste år en fremgang på hele 275 pct.

"Maersk er helt klart på vej til at blive et techselskab. Det skal vi i fremtiden være i næsten lige så høj grad, som vi skal være en logistikvirksomhed eller et rederi. Vi har allerede 500 softwareingeniører i København, og vi kommer til at ansætte langt flere," siger Navneet Kapoor,  informations- og teknologidirektør i Maersk, til Berlingske.

Allerede nu beskæftiger Mærsk flere end 6.000 softwareingeniører, dataspecialister og andre it-folk rundt om på kloden. Derudover har Maersk aktuelt opslået stillinger til yderligere 500 nye it-medarbejdere.

Maersks aktiekurs har igen ramt fortidens storhedstid

Toft om farvel til Maersk: Jeg følte mig klar til at prøve noget nyt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også